Veniatis - logo Veniatis - Hulp en Ondersteuning

Scheiden: omgang, convenant en zorg- en contactregeling

Scheiden is een lastig traject, het afspreken van omgang met de kinderen (zorg- en contactregeling) en alles wat daar bij komt kijken, is soms een uitdagend onderdeel ervan.

Niet alleen komen er veel emoties bij kijken maar ook nog eens een boel geregel.
Hopelijk kunnen jullie in goed overleg een convenant (echtscheidingsconvenant) afspreken met een passende regeling voor omgang en contact van kind/kinderen met beide ouders. En soms lukt dat niet, dan voer je tegelijk ook nog eens een juridische procedure. Dat vraagt veel tijd en energie en wakkert soms onbedoeld de strijd aan.

Dan is het prettig om op iemand te kunnen leunen die op de diverse gebieden weet wat je kunt verwachten, wat je zelf moet ondernemen en die je helpt om te gaan met de stress en spanning die het met zich meebrengt.

Wij beschikking over expertise als het gaat om het opstellen en de inhoud van convenanten en omgangsafspraken die zowel voor de kinderen als voor de volwassenen kunnen werken, in plaats van een molensteen om de nek te zijn.
Een kleine greep uit onze expertise:
  1. Transitie van samen naar gescheiden samenwerkend (of naar niet-samenwerken maar wel functionerend)
  2. Ouderschapsplan / Ouderschapsconvenant - scheidingsconvenant
  3. Scheidingsgerelateerde financien, huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget
  4. juridische rechten, plichten en procedures
  5. Verhuizing / woonruimte zoeken
  6. Zorg- en contactregeling / omgang
  7. Communicatie met je ex-partner
  8. Communiceren met je kinderen over de scheiding en de ouders

Aarzel niet: Neem contact op of bel ons!

nb. Wanneer Veniatis in een situatie met kinderen ondersteunt gelden altijd de basisregels!
Bent u niet woonachtig in Borne maar wel in de regio Twente, in de omgeving van Hengelo, Hertme, Deurningen, Delden, Borne, Saasveld, Zenderen, Bentelo, Enschede, Oldenzaal, Ambt Delden, Weerselo of Haaksbergen? Neem gewoon contact met ons op!
Wij werken in de hele regio en nemen daarnaast soms ook uit andere regio's opdrachten aan zoals Zwolle, Limburg, Gelderland, Groningen en Zuid-Holland.
COOKIES EN PRIVACY - 
Doorgaan met gebruik is akkoord gaan met: cookies, scripts, ip informatie voor statistiek, performance, content analyse en gebruik.